MVO

MVO Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Brakenhoff is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen geen losse marketingkreet. Wij willen een wezenlijke bijdrage leveren om de wereld beter achter te laten. De termen ‘people, planet & profit’ komen daarom terug bij iedere beslissing die we als bedrijf maken. Samen met TLN, Transport en Logistiek Nederland, kennen we voor onze sector de afkorting MVO een tweede betekenis toe: Milieu, Veiligheid en Ondernemerschap.

Milieu

Voor Brakenhoff liggen er op het gebied van milieu twee belangrijke uitdagingen: het verminderen van de CO2-uitstoot en het terugdringen van de opwarming van de aarde. Vooral door het inzetten van de laatste technologie en kritisch te kijken naar ons eigen gedrag, kunnen we stevige stappen zetten om onze ecologische ’footprint’ zo klein mogelijk te maken.

Heeft u vragen?
Onze medewerkers staan u graag te woord

Techniek

Brakenhoff maakt gebruik van de schoonste vrachtwagens die momenteel beschikbaar zijn, waarvan de meesten voldoen aan de strenge Euro-6 norm. Ook maken we inmiddels gebruik van voertuigen die rijden op aardgas en hebben we flink geïnvesteerd in energiezuinige maatregelen voor onze bedrijfspanden. Daarbij zijn onze afvalstromen gescheiden en gereed gemaakt voor recycling.

Gedrag

Moderne technologie helpt ons om onze milieuprestatie fiks te verbeteren, maar kritisch zijn op ons eigen gedrag is minstens zo belangrijk. Zo scholen we al onze chauffeurs in ‘het nieuwe rijden’, werken we nauw samen met onze opdrachtgevers om zo efficiënt mogelijk te plannen en maken we gebruik van de laatste logistieke automatiseringsontwikkelingen om de goederenstromen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Daar is niet alleen het milieu bij gebaat, maar ook ons bedrijf én onze klanten.

Veiligheid

Verkeersveiligheid staat bij Brakenhoff hoog op de lijst. Onze chauffeurs nemen jaarlijks deel aan preventietrainingen ter voorkoming en vermindering van het aantal schade’s en ongevallen. Daarbij dingen onze chauffeurs jaarlijks mee naar de titel ‘ridder van de weg’, die zij kunnen verdienen door respectievelijk 3, 5, 10 en 20 jaar schadevrij te rijden. De ervaring leert dat we daarmee het aantal schades met zo’n 30 procent kunnen verminderen. En dat is goed voor de samenleving én de onderneming.

Sociale veiligheid

Helaas leven we niet in een perfecte samenleving. Dit betekent dat chauffeurs en andere medewerkers tijdens hun werk te maken kunnen krijgen met uiteenlopende vormen van criminaliteit. We trainen onze medewerkers dan ook regelmatig om deze situaties te herkennen en daar vervolgens waar nodig adequaat op te kunnen reageren.

Opslagdoos Brakenhoff

Stuur een bericht

Direct aanvragen